California Rocket Fuel Etkisi


Biraz önce Twitter adresim üzerinden şu iletiyi paylaştım takipçilerimle:
son günlerde inanılmaz bir özgüven akmaya başladı damarlarımda. farklı bir his. uzun zamandır hissetmediğim bir şey. sanırım aldığım “california rocket fuel” birleşimi etkisini göstermeye başladı. bunun için doktoruma teşekkür etmeliyim belki de…
Son günlerde gerçekleşen birkaç diyalogla birlikte akmaya başlayan bu özgüvenin kalıcı olmasını umut ediyorum, pek tabii ki ummak tek başına yeterli bir şey değil. Bunun devam etmesi için benim de çabalamam şart. Ancak iletimde de özel olarak belirttiğim “California Rocket Fuel” olarak adlandırılan şeyin ne olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

California Rocket Fuel = Efexor XR + ½ Remeron

Denklem bu kadar basit. Bu denklem Efexor XR'ın yarattığı etkiyi üçe dörde katlıyor. Hızlı ve kesin bir çözüm diyebilirim, açıkçası henüz tedavi sürecimin sonuna gelmiş olmasam da şuanda hissettiklerim tedavinin ilerleyen süreçlerinde işlerin ne denli pozitif yönde değişeceğinin bir göstergesi gibi. Ve şunu eklemek isterim ki, henüz bir ayı az buçuk geçtim tedavimde.

Efexor XR sabahları alınıyor. Sizi güne dirençli, enerjik ve uykusuz biri haline getiriyor. Hatta ilk aldığınız hafta ciddi biçimde esneme ve titreme nöbetlerine tutulabilir, kendinizi çok daha beter hissedebilirsiniz. Ama size garanti verebilirim, biri hariç en fazla bir hafta sürüyorlar. O biri de uykusuzluk.

İlerleyen günlerde ciddi bir uykusuzluk sorunu ortaya çıkabiliyor, bu kesin olacak diye bir durum yok. Depresifliğinizin şiddeti ile ilgili olabilir, ama bende günden güne artan  ciddi bir uykusuzluk sorunu ortaya çıkardı. Uykusuzluktan öldüğüm halde uyuyamaz oldum.

İşte tam bu noktada konuyu psikiyatristim ile paylaştım ve işte bu anda “California Rocket Fuel” ile tanıştım. Geceleri saat kaçta uyumuş olmak istiyorsanız, ortalama yarım saat ya da bir saat önce yarım tane Remeron alın ve kendinizi yatağa bırakın. Eğer kendinizi yatağa bırakmazsanız, olduğunuz yerde sızacağınızdan diğer gün ciddi boyun ve bel ağrıları çekebilirsiniz. Bizzat yaşadım, hiç tavsiye etmem.


Remeron'u ilk kullanmaya başladığınız hafta bir tatil haftası olsun ve en azından yakınlarınızdan birkaç kişi sizin bu hapı kullanmaya başladığınızı bilsin. Çünkü ilk hafta kesintisiz uyuyarak Pazartesi'den Çarşamba'ya ve Çarşamba'dan da Cuma'ya atlayabiliyorsunuz.

Ama ilk hafta geride kaldığında elinizdeki güce şaşıracaksınız, çünkü artık uykularınızın kontrolü sizin elinizde. Sadece uyumak istediğiniz saatle ilgili bir kontrolden bahsetmek kesinlikle çok eksik bir tanım olur.

İlk haftayı atlattığınızda istediğiniz saatte uyumak ve 8-9 saatlik bir uykuyla tamamen dinlenmiş olarak kalkmak elinizde. Aslında kalkmak istemeyebilirsiniz, çünkü size tahmin edeceğinizin ötesinde harika rüyalar gördüyor ve bu rüyalarınızı hatırlıyorsunuz. O nedenle şimdiden başrolünde sizin rol aldığınız ve sonu hep mutlu sonla biten muhteşem bir sinema şölenine hazır olun.

Uyandığınızda karşılaştığınız gerçek dünya size biraz karanlık gelebilir,uykularınıza geri dönmek isteyebilirsiniz. Ama tma bu noktada durun, size muhteşem ikilinin neden bu şekilde anıldığını söylemek istiyorum.

Bu ikili normalde sizin hayattan zevk almanızı sağlayan, size bir şeyler yapmak ve başarılı olmak için güç veren ve size yaşamı ve yaşamayı sevdiren hormonların eksikliğini üç dört kat hızla ortadan kaldırıyor. Bu şu demek oluyor; normalden çok daha kısa sürede eski harika siz oluyorsunuz, belki eski harika sizden daha harika bir siz oluyorsunuz.

Sonuç olarak;

“California Rocket Fuel” kesinlikle harika bir ikili, henüz tedavimin başında sayılırım ama şu an bile çok çok farklı hissediyorum kendimi. Kesinlikle uzun bir süredir böyle hissetmemiştim.

Önemli Not: Sakın ama sakın benim bu şekilde övdüğüme aldanıp bu ikiliyi tek başınıza uygulamaya kalkmayın. İstenmeyen sonuçlar doğurabilir benim deneyimlemediğim. Bırakın doktorunuz sizin yerinize karar versin, reçetenize yazdıktan sonra bu ikiliyi siz de deneyimleyin.

1 yorum

  1. Merhabalar,

    Yazınız için teşekkür ederim. Tedaviniz tamamlandı mı? Tedavi sonunda nasıl hissediyorsunuz? Kendim de şu an Efexor kullanıyorum ve tedavinin işe yaradığı biriyle konuşmak istediğim için soruyorum bunları. Cevap verebilirseniz müteşekkir olurum.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...