Özgeleceğim

Sizlerle özgeleceğimi paylaşmak isterim...
Evet bu anlatım ve bu isim size garip gelmiş olabilir ama kendisine çok değer verdiğim tecrübeli bir insanın tavsiyesi neticesinde ortaya çıkmış bir özgelecek bu...
Kendisine en derin saygılarımla...

Proje Oluşturma, Yönetme ve Değerlendirme;

Fikir Üretme: Yaşamımı çok farklı alanlarda, çok farklı konumlarda geçirmem nedeniyle ve olaylara ilginç, hatta uç sayılabilecek pencerelerden bakabildiğim için çok çeşitli fikirler üretebilirim. Edebiyat ile olan bağım ve kalemimin kuvvetli olması nedeniyle bu fikirleri kurgulayabilir ve aynı anda olumlu ve olumsuz farklı iki kişiliği bünyemde barındırabildiğim için fikirlerimin uygulanabilirliğini test edebilirim.

Projelendirme: Üretilen, kurgulanan ve test edilen fikirlerin yine aynı düzen içinde projelendirilmesini yapabilirim. Zaten kurgulanmış ve test edilmiş bir fikrin projelendirilmesi gayet kolaylıkla yapılabilir. Tek gereken fikirlerin kağıda tam anlamıyla dökülmesi ve projenin yapılabilirlik inancının oluşturulmasıdır ki bu iki şartı kalemimin kuvveti ve benimsediğim fikre olan sadakatim nedeniyle kolaylıkla yapabilirim.

Kurma ve Başlatma: İyi projelendirilmiş bir fikri kurmak ve başlatmak inanmış kimseler için sorun teşkil etmemektedir ki yapabileceğime inandığım işlerde gayet başarılı olurum. Her insan gibi başarıdan mutluluk duyarım, öyleyse neden başaracağıma inandığım bir işe başlamakta acele etmeyeyim!

Uygulama: Aldığım sorumlulukları birebir karşılama özelliğim ve karşılaşabileceğim zorluklara ve yapabileceğim hatalara karşı alternatif yollar geliştirebilme özelliğim sayesinde uygulamalarda başarılı çalışmalara imza atabilirim.

Organizasyon: Olaylara, yaşamlara ve insanlara programcı ama esnek bakabilmem ve analitik düşünme yeteneğim sayesinde insanların ve olayların organizasyonunda azami verim alabilirim.

Sonuçlama: İnanarak başladığım bir işi bitirme gayretim, yaptığım işin çok iyi olması için sahip olduğum sabır bazen insan üstü çalışmalar yapmama neden olsa da yaptığım bir işi tamamladıktan sonra içimde duyumsayacağım haz için bunun az bile olduğunu düşünüyorum.

Değerlendirme: Analitik düşünme yeteneğim sayesinde bir uygulamanın kolaylıkla değerlendirmesini yapabilir ve aynı anda bünyemde hem iyimser hem de kötümser insanı barındırabildiğim için objektife yakın değerlendirmelerde bulunabilir ve yaptığım uygulamalar eğer sürdürülecekse daha verimli ve işlevsel hale getirilmesini bu değerlendirmelerle yapabilirim. Eğer devam ettirilmeyecekse diğer uygulamaların verimi ve işlevselliğini artırabilmek amacıyla geniş çaplı bir değerlendirme metni oluşturabilirim.

Kısacası; Bir projeyi tüm hatlarıyla üstlenebilir ve başarılı olabilirim. Buna inanıyorum…

Sunum, Tanıtım, Yayma, Anlatım, Reklamlama;

Sunum: Bir olayı ya da uygulamayı insanların idealarında canlandırabilir ve onları bu canlandırmaya inandırabilirim.

Tanıtım: Bir olay ya da uygulamayı derinlemesine ya da yüzeysel olarak tanıtabilirim. Bunu yaparken,  tanıtım yapacağım şeyi özümsemem yeterli.

Yayma: Özümsediğim bir olguyu ya da olayı yayma konusunda hiç sorun yaşamam. Olumlu ve olumsuz taraflarını muhataplarıma gösteririm ama olumlu yönlerinin getirisiyle olumsuz yönlerini de karşılamayı bilirim. Ayrıca özümsediğim şeyin arkasında sonuna dek durarım. Bu olgunun ve olayın yaygınlık kazanması için konu üzerinde detaylı ve fazlasıyla çalışır, sonuca ulaşırım.

Anlatım: Kendimi ifade ederken zorluk yaşamam, anlatmak istediğimi kısaca karşımdakine aktarırım. Karşımdakinin kafasındaki soruları ana konudan elimden geldiğince sapmadan cevaplayabilirim. Anlattığıma konsantre olur ve o an için sadece onu düşünürüm.

Reklamlama: Çok çeşitli insan yapılarında ve yaşamlarında yer aldığım için çeşitli insan davranışlarına yönelik etkili ve verimli reklam fikirleri üretebilir ve bunların hayata geçirilmesinde görev alabilirim.

Veri Tabanı Oluşturulması, Veri Tabanı Yönetimi;

Veri Tabanı Oluşturulması: Analizci ve sistemci düşünce yapımı verimli ve işlevsel mekanizmalara aktarırken en uygun oluşumu üretebilme yeteneğim sayesinde gereksiz bilgilerden arındırılmış veri tabanları oluşturabilirim.

Veri Tabanı Yönetimi: Analitik düşünme ve bulmaca çözme yetilerimin yüksek olması nedeniyle veri tabanını en verimli şekillerde yönetebilir ve veri tabanlarının gerektiği yerlere aktarılmasında bir bulmaca çözer gibi hareket edip çeşitli olasılıkları arka arkaya deneyebilirim.

Site Yapımı, Yönetimi, Güncellenmesi;

2,5 yıllık bilgisayar geçmişimin tamamını, hayatım boyunca kendime ait bir bilgisayara sahip olmamam nedeniyle internet ortamı üzerinde çalışarak geçirdim. Son 1,5 yıllık dönemde ise site tasarımı, yönetimi, güncellenmesi üzerine yoğunlaştım. Çeşitli amaçlarla çeşitli siteler yaptım, hangi uygulama için nasıl bir site yapılması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip oldum.

Çalışmalarım neticesinde bir siteyi yapıp, yönetip, güncelleyebilirim ve bildiklerimi veya verileri başkalarıyla kolayca ve anlaşılır şekilde paylaşabilirim. Kişisel bir bilgisayara sahip olduğum takdirde daha iyi ve verimli siteler ve görsel çalışmalar yapabilirim.

Yabancı Dil : İngilizce

Sahip olduğum yabancı dille, teknik çevirileri kolaylıkla yapabilirim

Geliştirme, İhtiyaç Belirleme, Pratik Çözümleme;

Geliştirme: Çeşitli çevrelerde uyumla yaşamış olmam ve çok çeşitli insanlarla tanışmış olmam nedeniyle uygulamaların geliştirilmesini yaşama ve yaşayanlara en uygun şekilde yapabilirim.

İhtiyaç Belirleme: Gözlemleme ve hafızama kaydedip yorumlama yeteneğim sayesinde ihtiyaç belirlemeyi kolaylıkla yapabilirim.

Pratik Çözümleme: Ailemden uzak yaşamamın uzun yıllara dayanması bana kendi başıma karar verebilme ve sorunlara pratik çözümlemeler getirebilme yetisi kazandırdı.

Müzik Çalışmalarım

Bir radyo programında ritmi koruyabilmek, art arda gelen parçaların uyumunu sağlamak ve bir yandan da konuşmak ileriye dönük programlama ve uygulama yetisini bana kazandırmıştır.

Kişisel Özelliklerim

Hangi durumlarda susmam gerektiğini bilirim. Konuşma hakkımı sonuna dek kullanırım ve söylediğim şeylerin sonuna dek arkasındayımdır. İçinde bulunduğum durumu karşı tarafa zıt bir şekilde aktarabilirim

Liderlik yapım düşüncelerimi sınırlayacak bir baskı altında kaldığı vakit özelliğini kaybetmez, ama liderleşebilecek farklı bir alan bulur. Liderlik yapımı üstünlük ve benzersizlik aracı olarak kullanmam.
Liderlik benim için bir koordinasyon aracıdır, ASLA bir balyoz değildir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...