Boğaziçi Üniversitesi'nin Partileri...

Boğaziçi Üniversitesi eğitim kalitesi ve eşsiz kültürü ile çok özel bir yere sahip olduğu gibi, sosyal hayatının aktifliği ile de pek cazip bir üniversite. Üniversitemizin sosyalliği, diğer üniversitelerin öğrencileri tarafından da bazen imreniliyor bazen de kıskanılıyor. Pek sosyal Boğaziçili arkadaşlarımız da partileri çok ama çok sevmekte. Dönem içerisinde, özellikle büyük kulüpler tarafından bir dolu parti gerçekleştiriliyor.

Partiler, Partiler, Partiler...


Bu partiler içerisinde en ünlüleri 'Welcome Party'ler. Hem yeni gelen öğrencilerin kaynaşması, hem de üniversitenin açılması şerefine Eylül ayı sonlarında gerçekleştirilen partiler bunlar. Bunların ikinci dönem Mart ayının ilk günlerinde gerçekleştirilen versiyonları ise 'Welcome Back' veya 'Opening Party' olarak adlandırılmakta genel olarak.



Ayrıca kulüplerin, büyük etkinlikleri boyunca ve/ya etkinliğin son gününde gerçekleştirdikleri partiler de var. Sports Committee'nin Sportsfest'teki partileri, Radyo Boğaziçi Sınırsız Müzik Günleri kapsamındaki partiler bu tür içerisine girmekte.

Yardım amaçlı düzenlenen partiler de var. Örneğin geçen yıl BÜYAP tarafından Supper Club'ta gerçekleştirilen partinin geliri, 'İlkokulumuz' projesine bağışlandı. Bu tür partiler, bana ayrı bir sevimli geliyor :)

Kilyos Kampüsü'nde de geçtiğimiz yıl NoName'de içki satışına son verilene kadar her hafta parti yapılmaktaydı. İçki satışının yasaklanmasından sonra, bu partiler bir süre Seanergy'de devam etti, ama sonrasında tamamen ortadan kalktı. Bu sene ne olur, hep birlikte göreceğiz.

Kulüplerin partileri dışında farklı grupların ve öğrencilerin yaptıkları bağımsız partiler de var. Bazılarının biletleri, üniversitemiz öğrencileri tarafından da satılıyor. Bunlar çoğunlukla genele açık partiler.

Aslında Boğaziçi Üniversitesi'nde parti yapmak için özel bir durumun olmasına gerek yok. Üniversitemizin öyle bir yapısı var ki, her gün parti yapsanız "Her gün parti mi olurmuş canım!" demez kimse. "Kapı gıcırtısına oynar o!" derler ya, o hesap bizimkisi de :)

Bu Senenin İlk Partileri...


"Welcome Party"lerden yapılacağı kesinleşen 2,5 parti var. 2,5 diyorum, biri çünkü tam olarak kulüp partisi değil ve bu noktada aşağıdaki tavsiyem devreye giriyor, aman dikkat edin.

ENSO (Mühendislik Kulübü)'nun "Welcome Party"si Reina'da 30 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. Giriş, bir içki dahil 40tl. ENSO, partinin yerini belirlemeden önce Boğaziçililer'e danıştı, parti yeri Boğaziçililer'in oylarıyla belirlendi; bu nedenle özel bir anlamı var partinin. Parti, sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine açık.

Sports Committee (Spor Kurulu)'nin "Sportsmanship Brotherhood Welcome Party"si 4 Ekim Perşembe günü Sortie'de gerçekleşecek. Giriş, bir içki dahil 25tl ve sporculara ücretsiz. Partinin fiyatı Perşembe günü yapıldığı için ENSO'ya göre daha uygun. Bu parti de, ENSO'nun partisi gibi sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine açık. Bu iki partinin de muhteşem geçeceğine emin olabilirsiniz ;)

Radyo Boğaziçi'nin açılış partisi 'Welcome Party' olarak geçse de orjinal adı 'On The Party'. Sırf Radyo Boğaziçi'nin adı içinde geçtiği için burada yer veriyorum, yoksa yer vermezdim. Ne yazık ki bu Boğaziçililer'e özel bir parti değil, teknik olarak Radyo Boğaziçi'nin partisi bile değil diyebiliriz. Bu anlamda, Radyo Boğaziçi'nin bağımsız olarak bir parti gerçekleştirememesine, geçmişte bir programcısı olarak üzüldüğümü de eklemek isterim. Dışarıdan herhangi bir ticari kuruluşa ihtiyaç duymayacak kadar büyük bir kulüptü kendileri. Parti, 28 Eylül Cuma günü Refresh The Venue'de gerçekleştirilecek ve biletler 30tl'ye satılacak.

Benden Size Tavsiye...


Kulüp partilerinden sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine açıkmış gibi ilan edilen, ama diğer üniversitelerin de katılımına açık olan partilere giderken aman dikkat edin.

Üniversitemizin öğrencilerinin yaşam biçimleri, diğer pek çok üniversitenin öğrencilerine birkaç boy büyük gelebiliyor. Özellikle üniversitemizin kızları hakkında, hiç hoş olmayan bir önyargıya sahip olabiliyorlar. Diğer üniversitelerdeki bir kısım öğrencinin bu önyargıları, gecenizi zehir etmeye yetip de artabilir.

Ör: Kızlar tacize uğrayarak rahatsız edilebilir, erkeklerse sevgililerini ya da kız arkadaşlarını korumak adına kendilerini bir kavganın ortasında bulabilir.

Tüm üniversitelerin katılımına açık olduğu gizlenmeyen partiler içinse, kafanız bir parça daha rahat olabilir. Çünkü orada başka insanların da olabileceğini baştan kabul ediyorsunuz, gerekirse hareketlerinizi bu duruma göre yeniden ayarlıyorsunuz.

Partiye Doyacaksınız...


Özetle, Boğaziçi'nde partilere doymanın ötesine geçeceksiniz. Bu partilere ilaveten İstanbul'da da pek çok güzel etkinlik olmakta, tüm paranızı partilere yatırıp da muhteşem konserlerden ve çeşitli kültürel etkinliklerden de uzak kalmayın.

Hem Boğaziçi'nin Hem De İstanbul'un Tadını Çıkarın... ;)

2 yorum

  1. örneğin bu yazdığın benim blog için oldukça uygun bir yazıymış ;)
    farklı boğaziçi partileri...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar da parti bi okul
    Fuck of boğaziçi parties

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...