Bursa Fen Lisesi Yıllığıma Yazılanlar -2

Merhaba.

Biliyorsun böyle şeyleri yazamam, ama arkadaşlarım bana tüm zorlukları unutturuyor.

Bu dünyada yüzlerce insanla tanışıyoruz. Bu insanlardan unutmak istemediklerimiz veya istesek de unutamadıklarımız elbette ki farklı olanlardır. Farklı olanlar her zaman için özeldir.

Bu insanlardan biri sensin ve seni tanıyan birinin seni kolay kolay unutacağını sanmıyorum. Herkes gibi ben de hayatımdaki birçok ilki sende gördüm. En başta ismin hayatımda duyduğum en uzun isimdi. Sonra saç modelin, nevalelerin, kitapların (yüzlerce), disiplin anlayışın, okula giderken asla çıkarmadığın ceketin, yazdığın ansiklopedi (kimya dönem ödevi) ...

Şunu bil ki hiçbiri unutulmayacak. Bu arada hayatımda tanıdığım en çok ders çalışan insan sensin, belki hedeflerin bunu gerektiriyor ama bana biraz fazlaymış gibi geliyor. Beni en çok etkileyen yönlerinden biri de, seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle çalışan bir dünyada kendin olarak kalmandı. Gerçekten de bu herkes için çok zor bir şey.

Aynı odada aynı kaderi paylaştığımız hayatımın en güzel günleri biz ölünceye kadar hiç unutulmadan devamlı hatırlanacak. Unutma ne Mısır’da ne de dünyada senin gibi birine bir daha rastlanmayacak.

Son olarak söyleyeceklerim; hayat hiçbir zaman istediğin gibi olmayacak, hayatın zorluklarına karşı öfkelenme. İnancın ve tüm benliğinle çalışarak mutlu bir şekilde hayatın tadını çıkar.

Kendine iyi bak. Başarılar.

TUTANCAMEON SEYİT 

Kıymetli Dostum Oğuz,

Seninle Bursa’nın Fen Lisesi’nde tanışmak insana gerçekten gurur veriyor. Dünyada ve kainatta herhalde bir eşin daha yoktur senin. Bu bakımdan da kendimi seninle tanışma adına seçilmişlerden kabul ediyorum. Bugüne kadar ki hayatın başarılarla dolu olduğu gibi bundan sonraki dönemlerinin de başarılarla dolu olacağından hiç şüphem yok. Gönül isterdi ki dostluklar sadece yıllıklarda kalmasın, bir ömür boyu sürsün. Laakal hatırlanma adına bu da sevindirici. Layemut olan Allah’a emanet ol.

Take Good Care Of You !!!...

BÜNYAZ

Saygıdeğer Bay Başkan;

Mesleği ne olursa olsun her insanın yaşadığı güne ait bir borcu vardır. Bu insanın başkan olması borçsuz olduğunu göstermez. Birlikte zaman geçirdiğin halkına vefa borcun olduğunu sakın unutma!... Sorumluyuz ve ancak sorumluluğumuzu idrak ettiğimiz oranda insanız. Bizim birbirimize olan sorumluluğumuz zamana yenik düşmeyen bir dostluk bağları kurmak ve unutulmanın ne demek olduğunu bilmeyen dostlar olmaktır. Yüce hayaller ve idealler ile çıktığımız yolda her adımda sürçer, tökezler, hayatın kaba gerçekleri ile yüz yüze geliriz. Bizim kaderimizin bu şekilde ortak olması dostluğumuzun karesini almaya yetmelidir. Her sürçmede durur, nerede hata yaptığımızı sorgularız. İç dünyamızı geçirdiğimiz depremlerden sonra yine tanzim ederiz ve sazımızı yeniden akortlarız...

ÖMER MAZYER

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...