Eposta Gönderiminde Önemli Bir Hatırlatma

Güzel epostaları bizlerle paylaşmanız çok güzel. Ancak gönderdiğiniz kişileri "TO" kısmına değil de "BCC" kısmına yazarsanız, ilgili kişilere epostanız gittiği gibi kimsenin epostası da etrafa yayılmamış olur. Bu küçük ma önemli dikkatsizlikle; değer verdiğiniz arkadaşlarınızın adreslerinin yanlış ellere geçmesine, bu adreslerin ardı arkası kesilmeyen reklam epostalarına maruz kalmasına ya da türlü türlü farklı amaçlar için kullanılmasına neden oluyorsunuz.

Eposta terimleri hakkında ufak ama yararlı bir bilgilendirmede de bulunmak isterim, bilmeyenler için.

FROM alanında, e-postayı gönderen kişinin e-posta adresi (ve gerekli olmasa bile, adı ve soyadı) yeralır.

TO alanında, e-postayı göndereceğimiz kişilerin e-posta adresleri yer alır. Gönderilecek kişi sayısı 1'den fazlaysa adresler aralara virgül konarak (bazı sistemlerde bir boşluk bırakılarak) yazılır.

SUBJECT alanına, e-posta içeriğine uygun çok kısa bir tanım yazılır. (Acil, toplantı duyurusu, mesajın ana konusu vb. gibi)

CC alanına, e-postanın kopyasını baska bir kişiye ya da kişilere (genellikle, e-posta içerigi ile 2. dereceden ilğili kişiler olabilir) göndereceksek onların adresleri yazılır. (CC: Carbon Copy) 

BCC, CC ile aynı. Ancak, epostayı alan kişiler TO: ve CC: alanlarındaki bilgileri görebilmelerine karşın, BCC alanındaki bilgileri göremezler (BCC: Blind Carbon Copy).

Sevgiler...

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...