SMS Fiyatlari Yariya Inmis

"miş" diyorum çünkü bunun benimli bir alakası yok ki bir çok kişi ile de alakası olduğunu sanmıyorum.

Haber siteleri sırf haberin okunulurluğunu artırmak için olmayanı var gibi göstermeyi ya da olanı abartmayı bayılıyor. Sırf haber daha çok okunsun, herkes bir hayretler içinde kalsın diye. Tüm olayları, bir magazin haberi mantığında vermek çok hoşlarına gidiyor ve bizler de hiç uslanmadan haberin okunulurluğunu artırmaya devam ediyoruz. Uyutulmaya devam yani...

Artık SMS'lerde Türkçe karakterler kullanabileceksiniz ve bu Türkçe karakterleri kullandığınız için bazı karakterler birden fazla harf gibi algılanmayacak. Türkçe karakterlerin, telefonlar tarafından bu şekilde algılanması tam anlamı ile tekniksel ve aslında kodsal bir durum. Harf kodlamalarında Türkçe karakterler daha fazla yer tutuyor, bu nedenle mesajınızda daha fazla harfin yerini kaplıyorlar.

Telefon şebekelerinin alt yapılarında yaptıkları değişiklikle artık bu problem ortadan kalkıyor. İşin özünde mesaj kodlama çeşidini değiştiriyorlar ve böylece Türkçe karakterler de desteklenmiş oluyor.

Bu durumun beni ve birçok cep telefonu kullanıcısını hiç de etkilemediğini rahatlıkla söyleyebilirim, çünkü zaten birçoğumuz Türkçe karakterler kullanmıyorduk. Evet, zamanla oluşan bir durum ama kullanmıyoruz. Bazen hatalı anlamlar çıkmaması için "i"leri "I" olarak yazdığımız da oldu ama hiç Türkçe karakterlere ihtiyaç duymadık. Hatta bir ara Telsim'in başlattığı akım ile sesli harfleri de atmıştık dilimizden. Ayrıca ücretsiz mesajın su gibi dağıtıldığı günümüzde, bu değişikliğin bir anlam ifade etmediği bir kez daha onaylanıyor.

Bu arada fiyatların yarıya indiği falan da yok, sadece yukarıda da bahsettiğim gibi Türkçe karakter kullandığınız için normalde bir birim olarak gidebilecek bir mesaj, iki birim olarak gidiyordu. Ki mesajın iki birim olarak gideceğini telefonumuz da bize gösteriyordu.

Kısaca mesaj fiyatlarının ucuzladığına dair haber, bilinçsiz kullanıcıların saflığından yararlanılarak bir şekilde kazanç sağlamak isteyenlerin size gerçekleri abartılı olarak göstermesinin bir sonucu o kadar.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...