Afet Grubu Çalışma Raporu

Ocak 2005’te AHDER’’in eğitim desteğini arkasına alarak çalışmalarına başlayan Afet Grubu’’na, yaklaşık 2,5 aylık bir süreç içerisinde 400 kişi başvurmuş ve başvuranlardan 66 tanesi “Güvenli Yaşam Eğitmeni” sıfatına kavuşmuşlardır. Elimizden geldiğince hızlı bir biçimde başvuranların tümünü eğitmen olarak yetiştirmek için çaba harcamaktayız.

Tüm bu çalışmaların merkezi haline gelen Afet Grubu Merkez Ofisi (AHDER tarafından sağlanan mekan), günde 12 saatlik yoğun çalışma temposuyla sahada bulunan istekli gönüllülerin hevesleri kırılmadan onlara ulaşabilmek için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Afet Grubu, 1 Ocak 2005’te çıktığı bu zorlu yolda tüm gücüyle ayakta kalmaya çalışmakta ve sahanın taleplerini 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde cevaplamaya çalışmaktadır. Tüm bu çalışmalar sürerken bize maddi ve manevi olarak destek veren AHDER’’e sonsuz teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz.

Afet Grubu Bu 2,5 Ay İçinde Neler Yaptı?

Afet Grubu, aktif yaşamına geçtiği 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren İstanbul’da 22, Bandırma’da 14 ve Kahramanmaraş’ta 30 üniversite öğrencisi gönüllüye “Güvenli Yaşam Eğitmeni Eğitimleri””ni AHDER uzmanları aracılığıyla vermiş ve onları birer “Güvenli Yaşam Eğitmeni” haline getirmiştir.

Afet Grubu; önümüzdeki günlerde İzmir, Denizli, Antalya, Karabük ve Kocaeli’n’de de yüz elliye yakın üniversite öğrencisi gönüllüyü “Güvenli Yaşam Eğitmeni” sıfatına kavuşturacaktır.

Afet Grubu ve “Güvenli Yaşam Projesi”

Afet Grubu’’nun, 1 Ocak 2005 günü aktif yaşama geçişi AHDER’’in eğitim desteği ile başlattığı ulusal ve sürdürülebilir bir proje olan “”Güvenli Yaşam Projesi”” ile oldu.

Bu projeyle ilk olarak hedeflenen ve TOG ile AHDER’’in imzalamış olduğu protokolde de belirtildiği gibi İstanbul’daki 100.000 ilköğretim öğrencisine ve dolaylı yoldan ailelerine ““Güvenli Yaşam Bilinci Eğitimleri””ni vermektir.

TOG ve AHDER’’in ortak ürünü olan Afet Grubu’’nun ilköğretim okullarında “”Güvenli Yaşam Eğitimleri””ni verebilmesi için alınması gereken tüm izinler, AHDER’’in ve Prof.Dr. Ahmet Mete IŞIKARA’’nın yoğun çalışmaları ile alınmıştır. Bu nedenle, önümüzdeki hafta içinde İstanbul’’da bulunan 22 eğitmenimiz İstanbul’’un öncelikli 10 ilçesindeki 100.000 ilköğretim okulu öğrencisine ulaşmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır.

Afet Grubu ve Önemli Bir Nokta

Afet Grubu’’nun projeleri sadece 'Güvenli Yaşam Projesi'” ile sınırlı kalmayacaktır ve görüldüğü gibi de kalmamaktadır. Veri tabanımızda bulundurduğumuz çeşitli projelerle de çalışmalarımıza ve başarılarımıza devam etmeye kararlıyız.

Projemize Sahip Çıkalım, Onu Kaderine Terketmeyelim…

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...