Sadece Başarı Sizinle Olsun

Her önemli günde "Sağlık, Başarı ve Mutluluk Sizinle Olsun" diye temennide bulunulur. Herkes herhangi birinin olması halinde diğerlerinin de onu takip edeceğine inanır. Ama acı bir şekilde deneyimledim ki, günümüz şartlarında içlerinden başarı hariç diğerlerinden sadece birinin olmaması, diğerleri bütünüyle sizde olsa dahi sizi etkilemiyor. Başarının varlığında ise, mutsuzluklar ve hastalıklar sizden uzak oluyor.

Şimdi birçoğunuz bunu itiraz edeceksiniz belki. Ama gelin birlikte detaylı bir şekilde inceleyelim isterseniz. Çok zor değil açıklaması emin olun. Sadece olumlu tarafından bakmak yerine olumsuz tarafından bakacağız ve sonuca ulaşacağız.

Mutluluğu ele alalım. Mutlu olduğunuzu düşünün. Sadece mutlusunuz.
Ama sağlığınız yerinde olmayabilir. Mutlusunuzdur ama ölüm döşeğindesinizdir, ağrılarınız almış başını gitmiştir. Tüm sevdikleriniz sizin yanınızdır, bir an üzülmenize izin vermemeye çalışıyor olabilirler. Belki gerçekten sevdiklerinden, belki de acıdıklarından sizi mutlu etmeye çalışıyorlardır. Son vakitlerinde mutlu edelim çabası vardır. Gerçi onlarda bir noktadan sonra sizden uzaklaşacaklardır. Ya da ölüme yakın olduğunuz için mutlusunuzdur, böylesi de daha iyi bir mutluluk sebebi emin olun.
Başarılı da olmayabilirsiniz.Tüm işleriniz ters gidiyor olabilir. Siz çabalıyorsunuzdur ama işleriniz bir türlü düzelmiyordur. Ya da artık herşeyden vazgeçmişsinizdir. Tembelleşmiş ve ipin ucunu bırakmışsınızdır. Sonuç olarak da başarı sizden fersah fersah uzaktadır.
Sonuç olarak; dünyanın en mutlu bireyi siz olsanız dahi, sağlık ve başarı sizden uzaktır.

Sağlığı ele alalım. Sağlıklı olduğunuzu düşünün. Sadece sağlıklısınız.
Ama mutluluğunuz yerinde olmayabilir. Sağlıklısınızdır ama etrafınızda sevdikleriniz yoktur. Sonsuz bir hayat sürecekmişcesine sağlıklısınızdır ama yapayalnızsınızdır. Hatta bu kadar sağlıklı olduğunuz için sizden nefret eden hastalılıklar bile olabilir çevrenizde, sanki bir suç gibi. Ve yine birçok sağlıklı birey, sırf mutsuzluktan ötürü sapasağlam yaşamlarına son verme girişimi içine bile girmişlerdir.
Başarılı da olmayabilirsiniz. "Sapasağlam adamsın, elin iş tutsun." diyenleri saymayı bile bırakmışsınızdır ama eliniz bir türlü iş tutmamaktadır. Bir türlü başarılı olamıyorsunuzdur. Ya da tembelliğinizin sebebi, "Herşeyin başı sağlık!" cümlesidir ki bu da başarı adına sonunuzu getirmiştir.
Sonuç olarak; sonsuz bir hayata yetecek kadar sağlıklı bir birey dahi olsanız, mutluluk ve başarı sizden uzaktır.

Şimdi de başarıyı ele alalım. Başarılı olduğunuzu düşünün. Sadece başarılısınız.
Ve mutluluk da sizinle olacaktır. Başarınızı çekemeyen birkaç kişi çıkıp "Bunlar sana değil başarına geliyor." deseler de sonuç olarak etrafınızda sizi sevenler ve sizi mutlu edenler, sizi üzenlerden daha çok olacaktır. Günümüzde sadece başarılı olanlar mutlu olmaya layıktır ve sadece onlar sevilir. Çünkü başarı güçtür, cennetin anahtarıdır.
Sağlıklı da olursunuz. Ne zaman sağlığınız sizi terk etmeye kalkacak olsa, başarılarınız sonucu gelen gerek maddi gerekse manevi güçle eski sağlığınıza yeniden kavuşabilirsiniz. Ama başarılı olmasaydınız bu güçleri hayatta bulamazdınız. Ölseniz bile, huzurla göç edersiniz çünkü başarmışsınızdır.
Sonuç olarak; günümüzde herşeyin temelinde yatan başarıdır. Başarı varsa, mutluluk da sağlık da sizinledir.

İşte bu nedenle, tek dileğim:

Başarı Hep Bizimle Olsun! (diğerleri onu takip eder zaten...)

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...