Bir Hayale Ufak Bir Gerçeklik

Sevgili Ali Sait,

Bu ne güzel bir hayaldir, ki aslında buna hayal değil de hedef demek senin gibi sorumluluk sahibi bir arkadaşımız için çok daha doğru olacaktır. Çünkü sen, zaten halihazırda TOG Rehberlik Koordinatörlüğü görevini başarıyla sürdürmektesin ve bunun pozitif sonuçlarını alman da kaçınılmazdır.

Bizlerin de dileği bu iki yüzlerin katlanması, ancak bu noktada dikkatli olmakta da fayda var açıkçası. Elbette sayımızın artması ve daha çok kişiye ulaşmak elbette güzel şeyler. Ancak bir noktadan sonra bu sayının idare edilmesi çok daha zorlaşmakta, çok daha üst düzey yatırım gerektirmektedir.

Nacizane Afet Grubu deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki;
2 ile başladığımız Afet Grubu yolculuğunda 10 sayısına eriştiğimizde devamının geleceğini hissetmiştik. 10lar 100 olduğunda "Başardık!" dedik. 100ler 1500'e dayandığında gerçekten başarmıştık ama çok ağır bir yükle de karşı karşıya kalmıştık.
1500'ü koordine etmek, sorunlarını karşılamak, onlar için eğitimler düzenlemek ve aynı anda bu 1500'ün eğitim vereceği 100.000'leri ayarlamak işlerimizi daha da zorlaştırdı.
TOG Afet Grubu olarak başladığımız çalışmaların devamı için AHDER'i de yanımıza aldık ama ağırlaşan maddi yükümlülükler ve hızlı büyümemizle birlikte TOG ile AHDER arasında bir seçim yapmak zorunda kaldık. Konumuz afetler olduğundan AHDER'de kaldık.
15 Ocak 2005'te başlayan yolculuğumuzda Haziran ayına gelip ilk dönemimizi kaparken; ancak 1500'ün 150'sine "Deprem Eğitmeni Eğitimleri"ni verebilmiş, sadece İstanbul'daki okullarda 20.000 ilköğretim öğrencisini eğitmiştik.
Ancak bu eğitimcilerin ve eğitimlerin koordinatörlüğü benim eğitimime, sağlığıma ve bir yılıma mal oldu. Ve gerçekten kendimi toparlamak oldukça yordu ve hala daha toparlamaya çalışıyorum.
Afet Grubu Mu?
Hızlı büyümenin yok oluşu da hızlı oldu. Acı tatlı anılarıyla birlikte hayatıma büyük bedelli bir deneyim olarak yazıldı.

Yukarıda anlatmaya çalıştığım şeyi anladığından şüphem yok.

Koordinasyon kanadında gördüğüm kadarıyla teksin. Sayı arttıkça daha fazla kişinin bu koordinasyona ortak olması gerekecektir (her 100 kişi için 1 koordinatör belki yeterli olabilir). Ayrıca önümüzdeki günlerde okulundan mezun olacağın için yerine geleceklere yavaştan bu işi anlatmaya başlamalısın ki senin yokluğunda işler aksamasın.
Kısaca TOG Rehberlik için bir koordinasyon şeması oluşturmalı ve olası aksaklıklara karşı bir yedek güç sistemini her an hazırda bekletmelisin.

Yavaş ve emin adımlarla gitmek en güzeli, rotamız belli nasıl olsa. Acele edip de koca gemiyi alabora tehlikesiyle karşı karşıya getirmeye hiç gerek yok. 200'ler 1000'lere dönüşecek ama yavaş yavaş. Sabırla erecek olgunluğa meyveler...

Saygılarımla...

Bir Rehbi...

*** Yukarıdaki yazım, aşağıdaki yazıya cevap olarak kaleme alınmıştır.***
 

Değerli Rehber ve Sevgili Rehbiler,

Rehber ve Rehberlik YK üyemiz Ralf Bey, rehber-rehbi eposta grubumuza göndermiş olduğu bayram mesajına ek olarak "Yakında aramıza katılacak olan Rehber ve Rehbiler ile sayımız 200 kişiyi bulacak." yazmış.

Rehberlik Projesi Koordinatörlüğü görevini aldığımdan beri bir hayalim var. Rehberlik Projesi'ni daha fazla rehber ve rehbiye ulaştırmak. Erişmek istediğim sayı ise 100 Rehber ve 200 Rehbi'dir.

Bugüne kadar yakalayamadığımız bu hayalimin hala gerçekleştirebileceği kanaatindeyim. Çünkü insanlar hayallerini gerçekleştirirken farkında olarak ya da olmayarak, dışarıdan birilerinin yardımı ile bu hayallerini gerçekleştirirler.

Rehberlik Projesi'nde, 53 Rehber ve 118 Rehbi kişi bulunmaktadır. Yeni katılacak olan Rehber ve Rehbilerimiz ile bu sayımız 200 kişiye ulaşacak. Fakat bu yeterli değil!

Değerli Rehber ve Sevgili Rehbiler,
Bu hayalimin gerçekleşmesinde bana yardımcı olabilir misiniz?
Sizden ricam sadece 1 arkadaşınıza Rehberlik Projesini tanıtmak, anlatmak ve bana ulaşmasını sağlamak.

Ali Sait

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...