Rice Rica Etmis, Talabani Guzel Demis

Dun ki teror zirvesinden sonra Basbakanimiz (!) Tayyip Erdogan'in aciklamalari muhtesem. Insana "Bu adam neden bu kadar sakin?" dedirtiyor. Aslinda elbette sakin olmamiz lazim, ne demisler ofke ile kalkan zararla oturur ama ne bileyim biraz daha sakinlestirici mesajlar verse cok daha iyi olmaz mi? Aciklamalarinda yuregimize su serpecek pek bir sey bulamadim acikcasi.

Rice rica etmis, bir iki gun sure istemis. Aylardir hatta yillardir, PKK'yi teror orgutu olarak taniyin dedik yeni tanidilar. Bu saldirilarin bir sekilde onune gecin dedik, ugrasiyorlarmis (!) oyle dediler. Bu kadar surede cozum bulamadilar, bir iki gun icerisinde nasil bitiriverecekler? Birileri anladi ise bana da anlatsin da biraz tatmin olayim yoksa kotu kotu fikirler uretecegim. Iki tane hazir uretilmis dusuncem var bile.

Ilki; bizi oyalamaya calisiyorlar ki kuvvetle muhtemel cunku bu vakte kadar bizi bol bol oyaladilar. Biliyorlar onlar da bir kac gun sonra insanlar unutur. Herkes hicbir sey olmamis gibi yasamina devam eder.

Ikincisi ise savasa hazir degiller. Yok yok yanlis anlamayin bize destek vermek icin degil hazirliklari. Ortada bir savas varsa, Amerika'nin silah pazari genislemis demektir. Ellerinde henuz yeteri kadar silah yoktur, bu bir iki gun icerisinde silah uretimine hiz vereceklerdir.

Merak ediyorum bir iki sonra ne yapacaklar, bence hicbir sey ama yine de bekleyelim...

Talabani de PKK'nin liderleri ile gorusecekmis, hangi vasifla gormeye gidecek? Ne diyecek orgut liderlerine? "Evlatlarim hizli dalmissiniz iyi yapmissiniz ama biraz hiz kesin yigitlerim. Soyle bir 10 gun gecsin bir daha dalarsiniz, nasil olsa karsi tarafta asker bol eh bizde Amerika sagolsun techizat bol. Soyle Turkiye salagi ile aramizi duzeltelim, yavastan yavastan toprak da isteriz. 'Kurdistan' kelimesini kabul ettirdik, topragini da kabul ettiririz koclarim." mi diyecek?

Yine merak ediyorum bu Talabani, PKK'nin liderleri ile nasil gorusuyor?

Sevgili (!) Tayyip Erdogan, birileri istiyor diye OHAL ilan edilemez demis. OHAL nedir, acilimi Olaganustu Hal degil mi bu OHAL'in? Bir hafta icerisinde 30'a yakin askerimiz sehit oldu, gazilerimiz de cabasi.

Cok merakliyim galiba ama bu Normal Hal midir, yani OHAL ilan edilemez derken "Ortada olaganustu bir durum yok, hersey cok olagan mi bu sehit sayisi zaten bizim ortalamamiz!" mi deniyor?

Halki sakin olmaya davet etmis, pek bir sevdigim (!) Tayyip Erdogan. Guzel bir cagri elbet ama bir lider olarak, sokagin potansiyelinin neye donusecegini gormesi gerekmez mi? PKK yuzunden, Kurtlere karsi inanilmaz bir kin var. Hani bir grup ahaliye birakilsa "toplu katilam" yapilacak. Arada kurunun yaninda bol bol yas da yanacak. Bu acik ve net olarak ortada, eger Guneydogu'dan yakin zamanda boyle kitlesel bir sehit haberi daha gelirse cok cok fena seyler olacagi acik.

Bu cagrin Erdogan, sence kitleleri nasil sakin tutabilir, PKK'lilar ellerini tetikten cekmedikleri muddetce merak ediyorum...

Esas merak ettigim, onumuzdeki gunlerde ne olacak? Iste bunu cok ama cok merak ediyorum...

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...