Slumdog Millionaire ve Müzikleri

Slumdog Millionaire, 2008 yılının en özel filmlerinden biri. Film birçok ödüle aday oldu ve aday olduğu ödüllerin birçoğunu aldı. Şimdi de gözünü Oscar Ödülleri'ne dikmiş durumda. Tam 10 dalda Oscar'a aday ve eminim en az yarısını kazanacak. Ödüllerin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Filmin yönetmeni, Shallow Grave, Trainspotting ve 28 Days Later filmlerinin de yönetmeni olan Danny Boyle. Bu filminde de çok sıradışı bir şekilde konuları ele almış. Basit bir bakış açısı ile belki sıradan bir aşk hikayesinin önüne geçemeyecek olan film, muhteşem olay örgüsüyle sizi olayların içine çekiyor.

Film, "Kim 500 Milyar İster?" adlı yarışmanın Hindistan versiyonu ile birlikte bir gencin tüm yaşamını bizlere sunuyor. Film başından sonuna kadar Türkiye'nin hiç de yabancı olmadığı bir ortamda geçiyor. Yabancılık çekmemesinin nedeni Hindistan varoşlarının bizim varoşlarla olan benzerliği. Belki filmi bize bu kadar yakın hissettiren sebep de budur. Olanlara şaşırmıyor, hatta doğal karşılıyorsunuz; sanki sokağa çıkmışsınız ve etrafınıza bakmışsınız gibi.

Filmde çok iğneleyici yerler de mevcut. Filmlerden bir sahne gibi olacak ama konuşmalara dikkatinizi tam vermenizin gerekliliğini anlamanız için paylaşmak istiyorum:
Filmdeki kahramanımız Jamal Malik, yarışmada 100$'ın üzerindeki kişinin resmini biliyor. Ama polis dedektifinin gösterdiği 1000 rupi'nin üzerindeki kişiyi bilemiyor. Jamal Malik'in Hindistan'da doğmuş ve büyümüş olduğunu düşündüğümüzde bu durum saçma gibi. Ama işte şu diyalog herşeyi açıklıyor ve çok nüktedar bir durum ortaya çıkartıyor:
Polis Dedektifi: Explain the 100 dolar bill.
Jamal Malik: Bombay had turned named to Mumbay.
Türkçesi:
Polis Dedektifi : 100 doları açıkla bakalım.
Jamal Malik: Bombay'ın adı Mumbay'a çevrildi.
Özümüzü kaybettik ve yabancılaştık, kendimizden daha çok yabancıları bilir olduk demek istiyor. Bu tür bir çok diyalog film içerisinde mevcut, bu nedenle lütfen çok ama çok dikkatli dinleyin konuşmaları.

Filmin içeriği hakkında daha fazla konuşmayacağım. Ancak filmin sonunda, filmde görev alanların geçtiği bölümde çok güzel bir müzik eşliğinde harika bir dans şov var. İnsanı kıpır kıpır ve cıvıl cıvıl eden bir dans. İzlemeden sinema salonundan ayrılmayın derim.

Ve son olarak müzikleri...
Hint Ezgileri, Modern Müzik ile harika bir şekilde harmanlanmış ve muhteşem bir ikili oluşturmuşlar. Tüm müziklerde adı geçen A.R.Rahman'a ve ona eşlik eden onlarca sanatçıya teşekkürler, muhteşem bir iş başarmışsınız.

Filmi kesinlikle izlemelisiniz, izledikten sonra buradan düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız ayrıca mutlu olurum. Aşağıda filmin müziklerinden en beğendiğim 5 tanesini dinleyebilirsiniz.

İyi Seyirler ve İyi Dinlemeler...
Prem Kumar: So are you ready for the final question for 20 million rupees?
Jamal Malik: No, but maybe its written, no?
Prem Kumar: Maybe...

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...