Hoşgeldin Google Chrome

Google Chrome...

Google'ın internet tarayıcısı. Yani Internet Explorer, Firefox, Opera ve Safari'nin yeni ve dişli rakibi. Ve ilk sürümü ile bile harika. Tebrikler Google, yine yaptın yapacağını...

Şuan bu satırları Google Chrome ile yazıyorum. Kendi içerisinde bir metin denetleyicisi mevcut ancak henüz Türkçe desteklememekte. Ancak en kısa zamanda desteklemeye başlayacağını tahmin ediyorum.

Google Chrome da tüm Google ürünleri gibi çok sade ve bir o kadar da işlevsel. İnternet tarayıcısında sadeliği seviyorum. Araç çubuklarından ve menülerden hep uzak durmaya çalışmışımdır. Google Chrome da tam olarak hissettiklerime tercüman olmuş ve ne kadar gereksiz araç varsa ortadan kaldırmış. Böylece internet sayfalarına bakarken çok daha geniş bir alana sahipsiniz.

Yer imleri alanımı bir anlamda Google Hizmetleri menüsüne dönüştürdüm az evvel. iGoogle, GMail, GBlog, GReader, GCalendar, GDocs, GNote, GNews, GWiki, GPhoto hemen eklediğim servisler.

Google Chrome çok hızlı ve özellikle Google Hizmetleri ile çok uyumlu. Hiçbir tıkanma veya takılma olmadan açabiliyor, sorunsuz olarak gösterebiliyor.

Bunlar Google Chrome ile ilgili olan ilk düşüncelerim. Firefox'umdan vazgeçemezsem bile (ki eğer bu hızla gelişirse Google Chrome'a zıplayabilir), ileride Google Hizmetleri ile uyumu daha da artınca vazgeçilmez bir Google Hizmetleri Takip Aracı olarak kullanabilirim.

Bir Google Hizmeti gelişimi daha; Google Calendar'da artık sürükleme özelliği var ve bu işleri oldukça kolaylaştırıyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Google sen bu işi biliyorsun, gerçekten...

Ek (03.10.2008):  Google Chrome'un kararlı, en azından güncelleme sistemi değişene kadar sistemimden kaldırdım. Google Chrome'un diskimde kapladığı alan 100mb'ı bulmuştu maalesef.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi Paylaştığınız İçin Teşekkürler...